fbpx

Heel veel ondernemers – en misschien jij ook wel – brengen hun administratie al jaren naar hetzelfde kantoor of dezelfde boekhouder. Dat is wel zo gemakkelijk, zeggen ze. Want: dat is dichtbij, die kent ons, dat is vertrouwd, enz.

 

Niks mis mee.

Tenminste: niet als je het gevoel hebt dat je administratiekantoor of boekhouder je niet alleen geld kost, maar je nog steeds ook geld oplevert.

Even zomaar een paar vraagjes:

  • Komt jouw boekhouder op eigen initiatief wel eens met advies waar je direct voordeel van plukt?
  • Heb je het gevoel dat jouw boekhouder of administratiekantoor in zijn adviezen wel heel erg op safe speelt?

 

Weet je wat onze ervaring is?

Dat te veel boekhouders en te veel administratiekantoren te behoudend en te gemakzuchtig zijn. Ze benaderen hun vak nog altijd heel traditioneel. Hun werk an sich beschouwen ze als leidend. De uren die ze kunnen schrijven. Niet de waarde van hun werk. Niet het belang van de ondernemer.

En …

… dat te veel kleine en middelgrote ondernemers te behoudend en te gemakzuchtig zijn. Een boekhouder kost nu eenmaal geld, denken ze. Dus hier heb je mijn spullen. Maak maar in orde. Kom maar met die rekening. Dan betalen we hem. En door. Over tot de orde van de dag.

 

En weet je wat wij daarvan vinden?

Bizar! Echt!

Een boekhouder of administratiekantoor moet jou als ondernemer niet alleen geld kosten, maar moet je ook geld opleveren. En jij als ondernemer moet er op uit zijn om met zo’n boekhouder of administratiekantoor samen te werken.

Punt.