fbpx

Wat was de laatste keer dat jouw boekhouder jou uit eigen beweging belde met een advies …?

De meeste ondernemers die we deze vraag voorleggen, moeten lang nadenken. Heel lang. Te lang.

Vreemd, vinden wij.

Want als ondernemer zie jij jouw markt continu veranderen. Toch? Jouw klanten vragen vandaag iets heel anders dan gisteren. En morgen weer iets anders. En jij beweegt mee. Reageert en anticipeert op ontwikkelingen. Je wilt je klanten vóór zijn. Dat is juist ook het mooie aan ondernemen.

Maar een boekhouder is toch ook ondernemer?

Ja. Toch zit daar ook de crux. Veel boekhouders zijn namelijk een kei in cijfers. De jouwe waarschijnlijk ook. Anders was je wel al overgestapt. Maar er zijn weinig boekhouders die proactief met hun klanten meedenken.

Even een test.

Gaat het bij jou als volgt:

Je levert je boekhouder alle input aan die nodig is om de kwartaal- of jaarstukken op te maken. Zodra die stukken in concept klaar zijn, volgt een afspraak. Tijdens die afspraak worden de stukken doorgenomen en krijg je tips waar je kansen laat liggen voor een beter netto resultaat. Vervolgens worden de stukken definitief gemaakt. Handtekening eronder. Klaar. Tot volgende keer.

Bij veel ondernemers gaat het op deze manier. En veel ondernemers vinden dat wel oké. Ze volgen de tips op. En zien het jaar erop dat het inderdaad loont.

En toch …

Had je dat advies dan eigenlijk niet al eerder willen hebben? Zodat je daar dit jaar al van had kunnen profiteren. En weet je nu wel zeker dat je door het jaar heen geen kansen laat liggen? Zou het niet fijn zijn als jouw boekhouder anticipeert op ontwikkelingen? Zoals jij dat ook doet bij jouw klanten …

Wij geloven dat het in beider voordeel is als wij veel dichter bij jou als ondernemer staan. In jouw voordeel. En in ons voordeel. Wij geloven dat als jij groeit, wij met jou mee groeien. Wij geloven dat we een gemeenschappelijk belang hebben, zoals jij en jouw klanten dat ook hebben.

Wil jij meer uit je boekhouder halen?

Laten we dan eens kennismaken! Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek!