fbpx
 In Nieuws

Alkmaar, 30 OKTOBER. Administratiekantoor Meester en Van der Boven in Broek op Langedijk heeft zijn deuren geopend en iedereen mag het weten, want ondernemers Mark Weersma en Jonathan Rommens zijn er maar wat trots op. “En dat mag ook wel,” meent dhr. Rommens, “eindelijk een administratiekantoor dat er is voor de ondernemer en niet omgekeerd. Het is altijd mooi om een dergelijk simpel en logisch idee ook gewoon echt te laten gebeuren.”

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat 1/3 van de ondernemers niet tevreden is met hun accountant/ administratiekantoor. Accountants blijken vaak te worden gezien als een soort wetsdienaars die ondernemers louter tussen de lijntjes en binnen de fiscale regels houden. Een accountant betekent niet meer dan een duurbetaalde goedkeuring voor de belastingdienst en is daarmee een noodzakelijk kwaad dat zelf niets bijdraagt aan de onderneming. Niet echt het beeld dat je hebt van een medestander.

Wat ondernemingen desgevraagd missen in hun administratiekantoor/ accountant is andersom puur de servicegerichtheid. Uit eigen research van Meester en Van der Boven blijkt dat heel veel ondernemers hun accountant wel degelijk als een welkome aanvulling zouden zien als die vanuit hun visie zou meedenken en opereren en niet louter vanuit de wetgeving; adviseren wat er wel kan i.p.v. wat er niet kan en zelf proactief kansen en mogelijkheden zien en aanreiken. Een accountant zou m.a.w. meer dan welkom zijn als hij niet alleen maar kost, maar vooral ook oplevert.

Entrepreneurs Mark Weersma en Jonathan Rommens, die zich zelf ook herkenden in de onvrede, doken in dat enorme gat tussen vraag en aanbod door simpelweg weer recht te buigen wat krom is gegroeid. “Wanneer de accountant weer meer is en mag zijn dan een rekenmachine en al zijn kennis en inzichten weer puur voor de koers en ambities van zijn klant kan en mag aanwenden, betekent dat een win-winsituatie voor zowel de ondernemer als hemzelf”, redeneert Mark Weersma verder, “iedereen blij. Ja, natuurlijk verzorgen wij net als andere aanbieders de reguliere administratie, de aangiftes, de jaarrekeningen, etc., maar we zijn veel meer dan dat. We zijn alles wat wij als ondernemer zelf van een accountant zouden willen.” En dat is misschien de beste samenvatting.

Recent Posts