fbpx
 In Nieuws

Vanaf deze maand heeft Meester & Van der Boven de eer om Simone Kets te sponsoren.
Simone is sinds 2017 voetbalster van eredivisieclub VV Alkmaar. Als topsporter zal zij iedere maand een blog met ons delen over haar ervaringen in de topsport. Die ervaringen zullen voor veel ondernemers ergens zeer herkenbaar zijn. Zo trapt Simone deze maand af met een blog over groots durven dromen. Ondernemers weten, net als Simone, maar al te goed dat dromen niet zo maar uitkomen, maar dat die gerealiseerd moeten worden met bloed zweet en tranen.

 

If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough

Dromen. Wie heeft ze niet? Geboren ondernemers, topsporters kunnen zelfs niet zonder. En zo ook ik niet.

Via school kwam ik als 7-jarig meisje in aanraking met voetbal. Het was één van de vaders die zei: ‘jij moet gaan voetballen’. Ik ben één training gaan proberen en ben niet meer weggegaan. Ik deed na die eerste proeftraining niets liever dan een bal aanraken. Mijn vader vond het geweldig dat ik op voetbal ging; ik was een van de weinige uit het dorp die voetbalde.

Naarmate ik ouder werd, werden veel jongens uit mijn team uitgenodigd voor Ajax, PEC Zwolle en Cambuur, maar als meisje werd ik er nooit uitgehaald. Dat was het moment dat mijn droom om profvoetbalster te worden is ontstaan. ‘Ik wil dat ook. Ik wil ook bij een profclub spelen’. Mijn ouders zeiden altijd: ‘Zolang jij er plezier in blijft houden en je best blijft doen, komt het vanzelf’. Toen ik 13 jaar was, werd ik uitgenodigd voor KNVB District Oost onder de 15 jaar. Het was een droom die uitkwam. Ik mocht eindelijk tussen de beste speelsters uit mijn regio voetballen.

Daarna ging het snel. Er viel een uitnodiging op de mat van het Nederlands elftal onder de 15. Ik heb daarvan 3 dagen niet geslapen, zo blij was ik. Ik had één droom: de top behalen, het Nederlands elftal halen en het uiterste uit mijzelf.

Ik groeide mee in de nationale jeugdselecties en werd in 2014 Europees Kampioen onder 19 jaar. Dit was een droom die uitkwam voor mij en voor het team. Iets waarvoor ik jaren lang gewerkt had. Maar het is nog niet hetgeen waar ik wil eindigen. Ik wil meer, ik weet dat er meer in mij zit. Het vraagt veel van jezelf en je moet er dingen voor laten, maar zoals ik mijn blog begon, sluit ik het af:

If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough.

 

Simone Kets

Recent Posts