fbpx
 In Nieuws

8. Krijgt u snel een antwoord op uw vragen?

Met het complexer worden van de samenleving, worden ook uw problemen specifieker en vragen ze om snellere oplossingen.
Snelheid in communiceren is een vereiste. Die snelheid zal blijken uit de reacties op uw vragen per e-mail of telefoon. U mag van een goed adviseur verwachten dat u binnen 24 uur een reactie krijgt. Bij voorkeur krijgt u direct een antwoord op uw vraag en anders geeft hij u een termijn waarbinnen u een antwoord mag verwachten. Het spreekt in dat geval natuurlijk voor zich dat u binnen die termijn ook daadwerkelijk een bevredigend antwoord krijgt.

9. Is het advies bruikbaar?

Wanneer u advies vraagt aan uw adviseur, verwacht u een bondig, duidelijk en bruikbaar advies.
U zit niet te wachten op theoretische betogen. U wilt direct kunnen lezen wat de afwegingen, de conclusie en eventuele alternatieven zijn, compleet met een begroting en de gevolgen.
Verder wilt u op iedere vraag een antwoord, ook als uw adviseur het antwoord zelf niet kan geven. Een goed adviseur zal in dat geval zijn grenzen kennen en u direct doorverwijzen naar een op dat gebied ter zake kundige collega. Op die manier ondersteunt uw adviseur u optimaal en bent u met het beste advies geholpen.

10. Neemt uw adviseur voldoende initiatief?

Een veel gehoord argument bij de afweging om te kiezen voor een ander administratiekantoor, is het gebrek aan initiatief bij de adviseur. Ontevreden klanten verzuchten: ‘Ik moet zelf de ideeën aandragen’ of ‘Hij zou dat toch moeten weten?’ De meerwaarde van een goed adviseur komt tot uitdrukking in de goede ideeën die hij uit zichzelf aandraagt.
Adviseurs trappen soms in de valkuil om de eigen processen als uitgangspunt te nemen in plaats van hetgeen waar de klant het meest bij gebaat is en benoemen dit als ‘proactief’. Echt proactief handelen plaatst de klant centraal wat zal blijken uit een actieve benadering door de adviseur. Naast de gevraagde dienstverlening waarvoor u een opdracht hebt verstrekt, krijgt u dan de nodige extra input voor interessante oplossingen in uw situatie.

 

Voor Meester & Van der Boven spreekt dat allemaal vanzelf. De voorgaande 10 aandachtspunten bij het kiezen van een boekhouder/administrateur zijn in de eerste plaats natuurlijk gewoon de aandachtspunten van de boekhouder/administrateur of zouden dat moeten zijn.

Ziet u ook de logica en het belang hiervan en bent u geïnteresseerd geraakt in de meerwaarde die Meester &Van der Boven kan hebben voor uw bedrijf, meldt u hier aan voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Recent Posts