fbpx
 In Nieuws

4. Is er een Match & Trust?

Omdat jij jouw boekhouder alle cijfers toevertrouwt en hij degene is die de financiële belangen van jouw bedrijf bewaakt, is het als eerste van belang dat je hem ook blind vertrouwt. Daar kan je op voorhand natuurlijk niet zoveel over zeggen, maar naast natuurlijk goede referenties, is het vooral belangrijk dat er direct een klik is tijdens het voorgesprek. Ook regelmatig persoonlijk contact is in dit kader geen luxe.

5. Zijn er referenties?

Zijn er ook i.h.k.v. voorgaand punt goede referenties? Indien het contact via een vriend of collega ondernemer is, heb je al een referentie te pakken, maar mogen ook andere referenties benaderd worden?

6. Krijgt u voldoende persoonlijke aandacht?

De keuze tussen een internetaccountant en zaken doen met iemand van vlees en bloed is in feite de keuze tussen behandeld worden als nummer of als iemand met een naam en een gezicht.
Automatiseren is prima en ook zeer zeker noodzakelijk. Immers, hoe beter de processen van het administratiekantoor zijn ingericht, hoe efficiënter en daarmee goedkoper uw administratie wordt. Daarnaast wilt u evenwel ook vragen kunnen stellen aan uw adviseur. U hebt vast weleens vragen over bepaalde facturen of belastingaanslagen en de mening van een deskundige over belangrijke fiscale of financiële zaken zal u gegarandeerd ook op prijs stellen.
Persoonlijk contact in combinatie met een goed georganiseerd kantoor leidt tot de persoonlijke aandacht die u wilt.

7. Begrijpt u de adviseur?

Spreekt uw adviseur dezelfde taal als u? Begrijpt u volkomen de adviezen en opmerkingen of staan die bol van onbegrijpelijk jargon? Duidelijkheid is een vereiste waar u niet zonder kunt. U moet belangrijke beslissingen nemen en dat doet u op basis van de raad van uw adviseur. Is zijn verhaal helder, dan kunt u met een gerust hart de beslissing nemen. Is dat echter vaag en durft u niet verder te vragen, dan zal die beslissing slapeloze nachten brengen.

Volgende artikel: ‘Aandachtspunten bij het kiezen van een boekhouder/administrateur (pnt. 8 – 10)

Recent Posts