fbpx
 In Nieuws

We zagen het al aankomen; een verlenging van de lockdown tot 9 februari. Onwijs balen! We willen je graag helpen en geven daarom hieronder een korte samenvatting van alle regelingen die tot nu toe bekend zijn.

De volgende regelingen zijn aan te vragen:

 • NOW: loonkostensubsidie, deze kan aangevraagd worden via het UWV. Het UWV streeft ernaar dat je vanaf 15 februari 2021 een aanvraag kunt doen voor de vierde aanvraagperiode.
 • TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten): deze kan aangevraagd worden via het RVO. Let op: de kosten van Q4 2020 moeten minimaal € 3.000,- zijn en het omzetverliespercentage over Q4 2020 moet minimaal 30% zijn vergeleken met Q4 2019. De TVL moet per kwartaal opnieuw aangevraagd worden. Wil je ook TVL voor Q1 2021? Vraag deze dan opnieuw aan via het RVO.
 • TOZO: bijstandsuitkering, deze kan aangevraagd worden bij je eigen gemeente. Indien je in aanmerking komt voor de TOZO, moet je elke maand bij de gemeente je inkomsten doorgeven, ook als dit €0,- is (nadat je de omzet hebt verrekend met de kosten). Daarna ontvang je de uitkering pas.
  Let op: het inkomen van je partner wordt meegerekend en je dient voor 17-3-2020 gestart te zijn met je onderneming.
 • Belastingdienst: tot 1-4-2021 is uitstel of verlenging van uitstel van betaling aan te vragen voor belastingen. Wanneer je al verlenging hebt ontvangen, wordt deze automatisch tot 1-4-2021 verlengd.
 • Belastingdienst: om te voorkomen dat zzp’ers in 2020 niet voldoen aan het urencriterium van 1.225 uur en daarmee het recht op zelfstandigen- en eventueel startersaftrek verliezen, gaat de Belastingdienst er van 1-3-2020 tot 1-10-2020 vanuit dat zzp’ers ten minste 24 uur per week aan de onderneming hebben besteed, ook als zzp’ers die uren niet daadwerkelijk hebben besteed.
 • TONK (tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten): deze kan straks aangevraagd worden bij je eigen gemeente. Deze regeling is voor mensen die tussen wal en schip belanden. Het is voor noodzakelijke kosten die niet meer betaald kunnen worden. Het kan gaan om zelfstandigen maar ook om werknemers. Het kabinet verwacht 1-2-2021 klaar te zijn met de uitwerking van deze regeling. We zullen je dan een nieuwe update over deze regeling geven.
 • VGD (Voorraad gesloten Detailhandel): deze kun je samen met je TVL aanvragen bij het RVO. Heb je de TVL al aangevraagd? Dan zul je deze eenmalige opslag automatisch ontvangen. Kom je niet in aanmerking voor TVL? Dan is deze eenmalige opslag “nog” niet apart aan te vragen. Dit zal misschien aangepast worden, zo ver zijn ze nu nog niet.
 • Krediet/leningen: hiervoor kun je het beste je eigen bank benaderen.
 • PPO: financiert ontwikkelplannen voor iedereen in de creatieve of culturele sector, zowel werknemers als zzp’ers. Kijk op deze website voor meer informatie.
Recent Posts
online shoppen