fbpx
 In Nieuws

Het leven draait om keuzes maken. Dat begint op jonge leeftijd met de keuze voor een school, een vervolgstudie, et cetera. Voor een topsporter is dat niet anders. Welke afslagen wil of moet je nemen om je doelen te bereiken?

Als profvoetbalster ben ik elke dag bezig met het maken van de juiste keuzes zodat ik het beste uit mezelf kan halen. Dit zijn keuzes die te maken hebben met de invulling van de dag, zoals de krachttraining of looptrainingen die ik ga doen. Eet ik een voedingsrijke maaltijd of ga ik toch een keer voor die lekkere hamburger? Ga ik op tijd naar bed of kijk ik de film af? Haak ik aan bij mijn vriendinnen aan om mee de stad in te gaan of ga ik op tijd mijn bed in? Het antwoord is steevast in de richting ‘alles in het teken van sportief succes’. Mijn keuze voor sportieve successen betekent dus ook opofferingen doen. En ook dat is een keuze die je maakt: heb je er alles voor over om je top te behalen? Er is geen goed of fout, maar er zijn wel consequenties. En die moet je aanvaarden, voor lief nemen als je succes wilt behalen.

Naast de keuzes die bijdragen aan je sportieve ontwikkeling zijn er nog tal van andere keuzes waar je als profvoetballer mee in aanraking komt. Blijf je bij je huidige club, waar je je plek gevonden hebt of maak je een volgende stap? Heb ik voldoende uitdaging of heb ik een nieuwe omgeving nodig? Zo’n keuze verandert je leven. Dat is spannend, maar geeft ook nieuwe inzichten en prikkels. Op papier klinkt dat heel simpel, maar ik heb zelf ervaren dat keuzes heel moeilijk kunnen zijn. Vooraf weet je immers niet hoe het gaat uitpakken. Kies je dan voor veiligheid of ga je een avontuur tegemoet? Ondernemers zullen van nature meer risico’s nemen, uit hun comfortzone stappen. Ik geef je een grote kans dat je op die manier groeit met je bedrijf en bereikt wat je écht wilt.

Simone Kets

 

 

 

Recent Posts